Syystuuli puhaltaa ja kesä jo menee menojaan

Virallisesti, kun elämme syyskuuta, on kai syytä ajatella, että kesä on ohi ja on aika laittaa aamulla lämmintä ylle, ja illalla nauttia kynttilöiden luomasta tunnelmasta.

Syksy vie meidät myös auttamatta kohti tulevaa vuotta ja uutta aikaa. VALLI juhlii 70-vuotista taivaltaan ja liittokokous kutsutaan koolle sankoin joukoin marraskuussa. Suomessa aloitetaan uusi elämä hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa.

Meillä järjestöissä se on monella tapaa mahdollisuus ja paikka näyttää se voima, joka tässä maassa järjestötoiminnassa ja -työssä on olemassa. Mielestäni tärkein asia työssämme on pitää kuuluvilla vanhan ihmisen ääntä ja oikeutta, sekä vahvistaa yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Nämä asiat eivät edelleenkään ole yhteiskunnassamme itsestäänselvyyksiä, vaan ne vaativat työtä meiltä jokaiselta ihan jokaisena päivänä. Meidän pitää löytää itsemme neuvottelupöydistä ja aivoriihistä, ja jollei niitä meinaa riittävästi olla, on meidän tehtävä työtä sen eteen, että alueellamme tulee ikääntyneen ääni kuuluviin ja elämä näkyviin.

Uskon, että tulevien kokonaisuuksien kautta, on suomalaisella ikääntyneellä yhtäläisemmät oikeudet saavuttaa palvelut ja apu riippumatta siitä, missä hän asuu ja elää. Mutta silti, tämän tavoitteen eteen meidän tulee tehdä koko ajan työtä, niin jäsenjärjestöissämme kuin VALLIssakin. VALLIssa se työ on jatkunut jo 70 vuotta, ja tulee jatkumaan edelleen. Yhdessä olemme vahvoja!

Värikästä syksyn aikaa ja paljon kaikkea hyvää tulevaan!

Hanna-Leena Ojalainen
puheenjohtaja
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry