Tervetuloa kansainväliseen seminaariin: Social Inclusion and Ageing Migrants

Valli ry ja Kehitysvammaliiton Selkokeskus järjestävät ikääntyvien maahanmuuttajien hyvinvointia käsittelevän seminaarin Suomen EU-puheenjohtajakauden oheistapahtumana.

Social Inclusion and Ageing Migrants pidetään Helsingissä 2.10.2019. Tarjolla on ajankohtainen katsaus monikulttuuriseen vanhustyöhön ja ikääntyvien maahanmuuttajien tilanteeseen Suomessa ja Euroopassa.

Seminaari tuo yhteen alan merkittävimmät järjestötoimijat, tutkijat ja päättäjät keskustelemaan ikääntyvien maahanmuuttajien osallisuudesta ja hyvinvoinnista. Tarjolla on monikulttuuriseen vanhustyöhön liittyvää osaamista vahvistavaa tietoa. 

– Seminaariin on koottu ajantasaista ja parasta saatavilla olevaa tietoa sekä erilaisia näkökulmia. Näin laajaa kokonaisuutta ei teemasta ole toistaiseksi Suomessa järjestetty, sanoo Valli ry:n toiminnanjohtaja Virpi Dufva.

 Nyt järjestettävä tilaisuus on samalla Vallin ja Sekokeskuksen Yhdessä-toiminnan päätösseminaari. Hanke on kolmen vuoden ajan tuonut yhteen ikäihmisiä ja maahanmuuttajia, sekä kehittänyt kotoutumista tukevaa vapaaehtoistoimintaa. Osallisuuden ja monikulttuurisen kohtaamisen edistäminen on todettu vanhustyön kentällä tärkeäksi.

 – Olemme hankkeen aikana havahtuneet siihen, kuinka suuri tarve ikääntyvien maahanmuuttajien huomioimiselle vanhustyössä on. Tästä syystä haluamme tuoda alan asiantuntijat yhteisen asian äärelle, kertoo Yhdessä-toiminnan projektisuunnittelija Aili Korteniemi. 

Seminaarin puhujakaarti edustaa alansa huippuosaajia. Pääpuhujina seminaarissa nähdään presidentti Tarja Halonen ja HelpAge Internationalin pääjohtaja Justin Derbyshire. Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikön varajohtaja, professori Sirpa Wrede sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen projektipäällikkö Shadia Rask tuovat ajankohtaisen katsauksen monikulttuurisen vanhustyön ja moninaistuvan ikääntyvän väestön tilanteeseen Suomessa. Puheenvuorojen lisäksi päivän aikana kuullaan paneelikeskustelu, johon osallistuvat muun muassa HelpAge Germany:n johtaja Lutz Hethey sekä SOSTE:n pääsihteeri Vertti Kiukas. Koko päivän juontaa professori Vappu Taipale

Seminaaripäivä tarjoaa mahdollisuuden myös kansainväliselle verkostoitumiselle.

– HelpAge Internationalin Eurooppa-verkoston jäsenet sekä keskustoimiston väki vierailevat Suomessa ensimmäistä kertaa. Tervetuloa mukaan myös solmimaan kansainvälisiä verkostoja! Vallin toiminnanjohtaja Virpi Dufva kannustaa.


Seminaarin ohjelma

Lisätietoja seminaarista:

Aili Korteniemi
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry
aili.korteniemi@valli.fi
050 400 9485