Älytorin toimijat 2023

Tällä sivulla esitellään DigiAgeTalk2023  -tapahtuman Älytorilla mukana olevia toimijoita ja heidän digiin ja teknologiaan liittyviä tuotteita, ratkaisuja ja palveluita.

Palaa takaisin DigiAgeTalk2023 ohjelmasivulle: DigiAgeTalk2023 ohjelmasivu.

 

Fiilisluotsi

Fiilisluotsi on digitaalinen työkaveri sote-työn arkeen. Fiilisluotsi (eng.MoodPilot) -sovellus on tarkoitettupäivittäisten tunnetilojen tunnistamiseen sekä arkipäivän tapahtumien kirjaamiseen (FI/ENG – SWE tulossa). Fiilisluotsissa on 3 moduulia eri käyttäjäryhmille: Fiilisluotsi/Adult, Fiilisluotsi/Young (+7 v.) ja Fiilisluotsi/Senior. Fiilisluotsi antaa reaaliaikaisen koosteraportin työntekijäportaaliin ammattilaiselle. Lisätietoja verkkosivuilta: Fiilisluotsi

Selkeästi meille -hanke

Kehitysvammatuki 57 ry:n ja Kehitysvammaliiton yhteinen valtakunnallinen Selkeästi meille -hanke (STEA 2020-2023) on helppokäyttöisyyden ja ymmärrettävyyden eli kognitiivisen saavutettavuuden asialla! Hankkeessa on kehitetty työkaluja, laadittu ohjeita ja järjestetty koulutuksia verkkosivustojen ja sähköisten palveluiden kognitiivisen saavutettavuuden parantamiseen. Hankkeessa tuetaan saavutettavuudesta hyötyviä ihmisiä vaikuttamaan heille tärkeisiin sähköisiin palveluihin sekä eri organisaatioita kehittämään heidän sähköisiä palveluitansa.

Lue lisää hankkeen verkkosivuilta: Selkeästi meille -hankkeen verkkosivut  Sivut ovat samalla esimerkki kognitiivisesti ja teknisesti saavutettavista verkkosivuista.

SeniorSurf

Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf vahvistaa seniorien digiosallisuutta ja tukee digiopastuksia. SeniorSurf verkottaa seniorien digiosallisuuden ja digitaitojen parissa toimivia tahoja, julkaisee aineistoja toimijoiden tueksi, kokoaa tietoa yhteen sekä vaikuttaa seniorien digitaitoihin liittyviin asenteisiin.

SeniorSurfin valtakunnallinen etäopastuspalvelu kokoaa yhteen eri toimijoiden senioreille suunnatun, etäyhteyksin tapahtuvan digiopastuksen. SeniorSurf ottaa vastaan opastuspyynnöt verkossa tai puhelimitse, ja välittää ne opastettavaksi yhteistyökumppanien luotettaville vertaisopastajille. Lue lisää verkkosivuilta: SeniorSurf 

Elisa

Elisa ­- Digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus

Digitaalinen turvallisuus koskettaa kaikkia suomalaisia. Kohtaamme arjessa tilanteita, joissa omien tietojen turvaaminen ja vaikkapa perheenjäsenten turvallinen toimiminen verkossa mietityttää.

Me Elisalla teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että ylläpitämämme verkko ja tarjoamamme palvelut ovat turvallisia käyttää. Haluamme myös lisätä tietoisuutta siitä, miten voit itse parantaa omaa ja läheistesi turvallisuuttasi verkon ja palveluiden käyttäjänä.

Yle / Digitreenit

Ylen Digitreenit on digitaitojen tuhti apupaketti Ylen nettisivuilla. Pakettiin kuuluu noin 100 vinkkiartikkelia, vasta-alkajille suunnattu peruskurssi ja Suomen laajin digisanasto. Digitreenejä julkaisee Yle Oppimisen toimitus.

Digitreenien pöydässä voit testata erilaisten salasanojen vahvuutta, kokeilla Ylen digisanastoa tai kysyä Yle Areenasta. Digitreenien sivut: Yle Digitreenit .

Funteeraamo hyvinvointiteknologialainaamo

Funteeraamo - hyvinvointiteknologialainaamo -hanke luo Satakuntaan uutta toimintamallia, jossa ihmiset pääsevät tutustumaan arkea helpottavaan teknologiaan. Laitteiden kokeileminen ja lainaaminen lisää tietoisuutta ja tukee mahdollista ostopäätöstä. Lisätietoja: Funteeraamon verkkosivut.

Helsinki XR Center

Helsinki XR Center on Metropolia ammattikorkeakoulun yhteistyöalusta keskittyen uusimpien laajennetun todellisuuden (XR) teknologioiden hyötykäyttöön. Helsinki XR Center toimii startup hautomona, asiantuntijaorganisaationa projekteissa sekä tapahtumakeskuksena. DigiAgeTalk-tapahtumapisteellämme pääsee kokeilemaan sovellusta, jossa voi harjoitella esiintymistä ja puheenpitämistä virtuaalitodellisuudessa. 

Lisätietoja: Helsinki XR Center

TEKOS -hanke

TEKOS-hankkeessa (Teknologialla osallisuutta - verkostolla vaikuttavuutta) luodaan verkosto älyvaatteiden ja älykkäiden huonekalujen teknologian ympärille, joka edistää osallisuutta ja sosiaalista osallistumista. Tavoitteena on myös edistää osallisuutta moniammatillisen, jatkuvasti kehittyvän koulutuksen ja tutkimuksen, sekä erilaisten teknologiapilottien avulla. Lisätietoja: TEKOS-hankkeen verkkosivut.

Konstikoppa®

VALLIn Ikäteknologiakeskuksen Konstikoppa® on matkalaukun muodossa kiertävä teknologianäyttely. Sen avulla voidaan tutustua ja tutustuttaa ikäihmisiä pieniin laitteisiin, jotka voivat tehdä heidän arjestaan turvallisemman ja helpomman.

Konstikoppaan valitut laitteet ovat helppokäyttöisiä, eivätkä ne vaadi asennustöitä. Laitteet ovat helposti itse hankittavia ja kohtuuhintaisia. Lisätietoja: Konstikopan verkkosivut.

Vooler / Lämpiö

Lämpiö tuo kulttuurielämykset ja kohtaamisen ilon kotiisi. Lämpiö on uusi ikääntyneille tarkoitettu digitaalinen palvelu, jonka monipuolisia sisältöjä voit katsoa yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Lämpiön verkkosivut: Lämpiö

TOP