Uuden kauden edessä

VALLIn uutiskirje 8/2019

Viime päivien ja viikkojen vauhti on uutisrintamalla ollut melkoinen. Maahan ollaan pian saamassa uusi hallitus. Myös Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry:llä on ollut tapahtumarikas ja vauhdikas vuosi. Marraskuun edustajakokouksessa VALLI sai uuden puheenjohtajan ja uuden hallituksen. Uudeksi puheenjohtajaksi vuoden 2020 alusta on valittu VALLIn nykyinen varapuheenjohtaja Hanna-Leena Ojalainen Porin Ruskataloista.

Edellinen kolmen vuoden strategiakausi on loppumassa ja uusi kolmevuotiskausi on alkamassa. Nyt päättyvänä vuonna olemme työskennelleet eri toiminnoissamme pääosin tavoitteiden mukaisesti, mutta myös yllätyksiä tuli eteen. Alkuvuonna vanhusten hoivapalveluiden epäkohdista esiinnoussut tarve edistää asioita parempaan suuntaan on ollut yksi työmme sisältö. Olemme vaikuttaneet ja olleet mukana kehittämässä uusia ratkaisuja ja malleja hoitaa asiat paremmin. Uudessa hallitusohjelmassa on vanhojen ihmisten asiat nostettu hyvin esiin. Näitä kirjattuja tavoitteita kohti on eri ministeriöissä, yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, lähdetty työskentelemään. Mm. päivitetty vanhuspalveluiden laatusuositus, henkilöstömitoitukseen liittyvän lainsäädännön muutokset, kotihoidon kehittämistä ja uudistamista, joitakin mainitakseni.

Nämä ikäpolitiikan sisällöt ovat keskiössä VALLIn tulevallakin kolmivuotiskaudella. Vaikuttamistoiminnan lisäksi VALLI panostaa entistä enemmän verkostomaiseen työskentelyyn, yhteistyö kantaa ja kannattaa. Keskeisimpänä verkostona on yhteistyö VALLIn jäsenjärjestöjen kanssa.

Ennen tätä ”uuden alkua” haluamme lämpimästi kiittää nyt kautensa päättävää puheenjohtaja Susanna Huovista VALLIn luotsaamisesta viimeisen kolmen vuoden ajalta.

Kaunis kiitos myös kaikille teille tänä toimintavuonna yhteistyötä kanssamme tehneille. Jatketaan Yhdessä kohti uutta!

Toivotan koko Vallin toimiston väen puolesta rauhaisaa joulun aikaa ja kaikkea hyvää alkavaan uuteen vuoteen 2020.

Virpi Dufva                                                                    
toiminnanjohtaja                                                           
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry          

TOP