VALLI Suomen YK-liiton jäseneksi

"Helena Laukko ja YK:n työntekijä Keniassa YK:n Kakuman pakolaisleirillä"
Helena Laukko Keniassa YK:n Kakuman pakolaisleirillä

Suomen YK-liiton toiminnanjohtaja Helena Laukon tervehdys:

Tervetuloa Suomen YK-liiton jäseneksi!

Suomen YK-liitto on YK-teemoihin keskittyvä kansalaisjärjestö. Liitto edistää laaja-alaisen vaikuttajaverkostonsa avulla kansainvälistä yhteistyötä, jossa ketään ei jätetä kehityksestä jälkeen. Visiomme on saavuttaa yhteistyöllä vahva YK ja kestävä tulevaisuus. Toiminnassa on mukana lähes 70 suomalaista järjestöä ammattiyhdistysliikkeestä nais- ja nuorisojärjestöihin. On hienoa saada mukaan myös ikäihmisten asioiden asiantuntijajärjestö VALLI.

Viestimme YK:n teemoihin liittyvistä asioista ja vaikutamme YK-politiikkaan ja YK-teemoihin liittyviin asioihin niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Lisäksi tarjoamme koulutusta jäsenjärjestöille, YK-kouluille, yrityksille ja muille toimijoille muun muassa kestävästä kehityksestä, ihmisoikeuksista sekä rauhan ja turvallisuuden kysymyksistä. Kuluneen vuoden aikana olemme tuottaneet myös kestävän kehityksen verkkokursseja eri kohderyhmille.  Vahvistamme kansalaisyhteiskunnan ääntä sekä Suomessa että kehitysyhteistyöhankkeidemme kohdemaissa Itä-Afrikassa.

YK-liiton toiminnassa on mukana myös yksityishenkilöistä koostuva YK:n ystävät verkosto, jonka puheenjohtajana toimii professori Helena Ranta. YK:n ystävien kanssa järjestämme mm. 26.4.2021 klo 15-16.30 webinaarin Maailman terveysjärjestö WHO:n roolista globaalin koronakriisin ratkaisijana ja tulevien terveysuhkien ennaltaehkäisijänä. Ratkaisujen etsimisestä kertoo mm. WHO:n komiteoissa työskentelevä presidentti Tarja Halonen.  Olette lämpimästi tervetulleita mukaan keskusteluun. Lisätietoa löytyy YK-liiton sivuilta. Lisätietoa YK:n ja YK-liiton ajankohtaisista tapahtumista saat myös tilaamalla uutiskirjeemme verkkosivuiltamme  tai seuraamalla some-kanaviamme Facebookissa ja Twitterissä (@UNAFinland) tai Instagramissa (@unafinland).

Nykyisessä maailmantilanteessa on entistäkin tärkeämpää, että kansainvälistä sääntöpohjaista järjestelmää ja ihmisoikeuksia puolustavat ihmiset toimivat yhdessä. Kiitos, että olette mukana tässä tärkeässä työssä!

"YK-liiton toiminnanjohtaja Helena Laukko"

Helena Laukko
Toiminnanjohtaja
Suomen YK-liitto