Yli tuhat maahanmuuttajaa lukee ikäihmisille

Minä luen sinulle -kampanjassa maahanmuuttajat lukevat iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille selkokielistä kirjallisuutta. Kampanjan lukuhetkiä järjestetään lukuisissa vanhus- ja vammaistyön yksiköissä eri puolilla Suomea 11.–15.2.2019.

Minä luen sinulle -kampanja järjestetään nyt neljättä kertaa. Lukuviikkoon osallistuu yli tuhat maahanmuuttajataustaista ääneenlukijaa. Kampanjassa on mukana 59 paikkakuntaa, noin 130 vanhus- ja vammaistyön yksikköä sekä noin 60 oppilaitosta ja monikulttuurisuustyön toimijaa.

Minä luen sinulle -kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kampanjan lukuilon lähettiläinä toimivat helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed ja Vuoden pakolaisnainen 2018 Sirwa Farik.

Iloa lukemisesta ja vapaaehtoistoiminnasta

Vuoden 2019 Minä luen sinulle -kampanjan teema on Iloa lukemisesta ja vapaaehtoistoiminnasta. Kampanja haluaa innostaa maahanmuuttajia selkokieliseen vapaaehtoistoimintaan iäkkäiden ja kehitysvammaisten ihmisten kanssa.

Minä luen sinulle -kampanja toteutetaan osana Vallin ja Kehitysvammaliiton Selkokeskuksen Yhdessä-toimintaa. Voit tutustua kampanjaan tarkemmin Selkokeskuksen kampanjasivuilla, ja seurata kampanjaa Facebookissa ja Twitterissä @IMYhdessa #minäluensinulle

Lisätietoa kampanjasta:

Elina Kinnunen / Selkokeskus
puh. 050 470 3746
elina.kinnunen@kvl.fi

Aili Korteniemi / Valli ry
puh. 050 400 9485
aili.korteniemi@valli.f