Mentorikoulutusta myös teille?

Vanhustyön Trainee -ohjelman tavoitteena on edistää työvoiman saantia vanhustyöhön kehittämällä välineitä nuorten työllistämiseksi ja työyhteisöjen ohjauskuorman helpottamiseksi. Yksi näistä välineistä on Vanhustyön Trainee -mentorointimalli.

Mentorimallin osana on kehitetty koko työyhteisölle suunnattuja mentorikoulutuksia. Koulutukset ovat yhden iltapäivän mittaisia ja ne antavat valmiuksia mm.

  • mentorointimenetelmien soveltamiseen osana työhön perehdytysprosessia
  • sopivan mentorin valintaan
  • kommunikaatioon
  • palautteen antamiseen
  • ja monimuotoisessa työyhteisössä ohjaamiseen

Mentorimallin elementtejä voi hyödyntää myös opiskelijoiden ohjaamisessa.

Mentorikoulutus on mahdollista järjestää työyhteisössänne, mikäli osanottajia on vähintään 10. Koulutus itsessään on maksuton ja kestää 3,5 tuntia (tai sopimuksen mukaan). Koulutustilaisuudet ovat pääsääntöisesti organisaatioiden sisäisiä, jolloin niissä on mahdollista käydä keskustelua myös luottamuksellisista perehdytykseen ja ohjaamiseen liittyvistä tarpeista ja kokemuksista.

Toivottavasti teilläkin halutaan kehittää nuorten ohjausosaamista ja siten lisätä koko työyhteisön yhteenkuuluvuutta. Keväällä hanke koulutti yli 50 mentoria eri puolille Suomea, laitetaan syksyllä vielä paremmaksi! Koulutuksia järjestetään rajallinen määrä, joten kannattaa olla yhteydessä mahdollisimman pian.

Vanhustyön Trainee -mentorimallin kehittämistä tukee Ray.

Ota yhteyttä

Mari Huusko
YTM, työnohjaaja, suunnittelija
etunimi.sukunimi@valli.fi
p. 050 374 8001