Mentorit koulutuksessa

Uusia Trainee-mentoreita saapui jälleen Valliin kuulemaan lisää mentoroinnista Vanhustyön Trainee -ohjelmassa. Olipa mukana yksi jo aiemmin koulutukseen osallistunutkin, joka toi mukanaan myös työkaverinsa.

Iltapäivän koulutusohjelman sekoitti seinän takana jyrinänsä aloittanut järeä iskuporakone, joten mentorit ja ELY-Trainee -ohjelmaan parhaillaan osallistuvat nuoret joutuivat heti tilaisuuden alussa ihan ”kylmiltään” tutustumaan toisiinsa pienten ryhmäkeskustelujen merkeissä. Nuoret ja mentorit pohtivat yhdessä mitä tehdä ja kuinka toimia, jos esimerkiksi nuoren ja mentorin ”kemiat” eivät kohtaa, yhteistä kieltä ei löydy tai motivaatio yhdessä työskentelyyn loppuu kesken kaiken. Myös eettiset  ja työkokeilukäytäntöihin liittyvät kysymykset mietityttivät nuoria.

Mappe, Ilhaam ja Nea

Mentori-Mappe, Ilhaam ja Nea ryhmätyön äärellä

Iskuporan hiljettyä iltapäivän aikana kuultiin mm. miten mentori voi tarjota nuorelle avainhetkiä, mitä mentorin tarvitsee tai ei tarvitse osata tai tietää ja osata eri kulttuuritaustasta tulevaa nuorta ohjatessaan ja mitä mentorointi voi tarjota mentorille itselleen.

Nuoret kuuntelevat kiinnostuneina, kun mentorit kertovat omista ensimmäisistä työelämäkokemuksistaan

Nuoret kuuntelevat kiinnostuneina, kun mentorit kertovat omista ensimmäisistä työelämäkokemuksistaan

Välillä ehdittiin myös nauttia pientä välipalaa

Välillä ehdittiin myös nauttia pientä välipalaa

Lopuksi mentoreille kerrottin vielä Vallin Vanhustyön Trainee -ohjelmista ja siitä, kuinka ne tukevat työnantajia ja mentoreita uusien vanhustyön ammattilaisten työelämän ensiaskeleilla.

Kiitos nuorille ja mentoreille, jotka olivat mukana!