Mukaan Vallin vanhustyömentori -ohjelmaan

Vanhustyömentori-ohjelma tarjoaa tietoa ja taitoa nuoren työkokeilijan tai työntekijän ohjaamiseen työyhteisössä. Tavoitteena on helpottaa vanhustyön työyhteisön ohjauskuormitusta ja antaa nuorelle hyvä alku työelämään. Ohjelma on suunnattu ensisijaisesti Vallin jäsenjärjestöille, mutta myös muut nuorten työllistämisestä kiinnostuneet vanhustyöjärjestöt voivat hakea mukaan.

Ohjelma koostuu mentorikoulutuksesta, mentorisparrauksesta ja mentoreille järjestettävästä päätöstilaisuudesta. Työyhteisö voi nimetä ohjelmaan yhden tai useampia työntekijöitä.

Ohjelmaan osallistuminen edellyttää, että

– ohjelmaan nimetty työntekijä osallistuu helmi-huhtikuun 2015 aikana järjestettävään mentorikoulutukseen (1/2 pv)
– työyhteisö ottaa vuoden aikana yhden tai useamman nuoren (alle 29-v) vähintään kuusi viikkoa, korkeintaan kuusi kuukautta kestävään työkokeiluun, jonka aikana mentoriosaamista kehitetään
– mentorityöntekijä sitoutuu mentorisparraukseen eli yhteistyöhön hankkeen suunnittelijan kanssa.

Mentoriohjelmaan osallistuminen tarjoaa

– käytännön työkaluja työkokeilujakson haasteellisten tilanteiden ratkaisemiseen
– ohjausosaamista, joka on sovellettavissa myös uuden työntekijän tai opiskelijan perehdyttämiseen (huom. mentorointi ei vastaa ammatillisen opiskelijan ohjausta ja arviointia!)
– ohjaamisesta innostuneille työntekijöille tilaisuuden kehittää työyhteisötaitojaan.

Ohjelmaan osallistuvat mentorit saavat osallistumisestaan todistuksen ja vuoden päätteeksi heille järjestetään yhteinen päättäjäistilaisuus.

Ohjelmaan osallistuminen on maksutonta. Lisätietoja: Mari Huusko, mari.huusko@valli.fi, p. 050 374 8001

Lue myös: ”Saisinpa pian mentoroitavan!” ja Mentorikoulutuksen ohjelma syksy 2014