Syrjintä luo syrjäytymistä

Helsingin Pride-viikko liputtaa yhtäläisten ihmisoikeuksien puolesta. Pride-viikolla on runsaasti tapahtumia myös sateenkaarisenioreille: https://seta.fi/helsinki-pride-2018-viikon-senioriohjelma-on-julkaistu/, kahvittelutilaisuudesta aina Pride-asujen tuunaukseen asti. On hienoa, että myös iäkkäämpien oikeudet yhtäläisiin ihmisoikeuksiin sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta (tai niiden määrittelemättä jättämisestä) riippumatta nostetaan esiin näkyvällä tavalla.
Tätä tekstiä kirjoittaessani voin nähdä Pride-lipun liehuvan läheisen palvelutalon lipputangossa ja tuntea, kuinka tänäkin vuonna on otettu taas yksi askel kohti tasa-arvoisempaa Suomea. Älä syrji ketään iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Syrjintä luo syrjäytymistä, jota vastaan myös Etsivän vanhustyön verkostokeskus ja etsivä vanhustyö taistelee.
Setan tekemään, viime vuonna käynnistyneeseen seniorityöhön, voi tutustua tarkemmin Setan sivuilla: https://seta.fi/sateenkaariseniorit/
Sivuilla on muun muassa vertaistoimintaa, koulutusta eri alojen ammattilaisille ja tietoa aiheesta.