Uusvanha Trainee on käynnistynyt

Kaksi kuukautta sitten julkistimme, että Suvi siirtyi kahdeksi kuukaudeksi ”vanhan” Traineen leipiin, joten ehkä nyt on korkea aika paljastaa, mitä niiden kahden kuukauden jälkeen tapahtui: Sekä Suvi että allekirjoittanut (Mari) siirtyivät tiistaista alkaen ”uuden” Traineen leipiin koko kaksivuotisen Trainee II –hankkeen ajaksi. Eli nyt on vuoden 2017 loppuun saakka aikaa touhuta vanhustyön imagon, nuorten sosiaalisen hyvinvoinnin ja nuorten työllistämisen hyväksi.

uusvanha trainee

Käytännössä uusi hanke jatkaa siitä, mihin vanha ehti päästä, joten emme puhu Trainee-kakkosesta vaan edelleen Vanhustyön Traineesta.

Helmi-maaliskuun puuhiin on kuulunut mm. Vallin jäsenjärjestöille suunnatun Työllistämisen hyvät käytännöt –tilaisuuden järjestäminen. Yksi iltapäivä osoittautui aivan liian lyhyeksi ajaksi sekä asiantuntijapuheenvuoroille että keskinäiselle kokemustenvaihdolle. Työskentely jatkuukin varmasti edelleen. Myös sellaiset Vallin jäsenjärjestöt, jotka eivät päässeet ensimmäiseen tapaamiseen, ovat tervetulleita mukaan verkostoon.

Työllistämisen hyvät käytännöt

Kuluvalla viikolla olemme ehtineet vierailla Osaavien naisten luona. Toivottavasti siihenkin suuntaan kehittyy yhteistyötä.

RIMENTORI-projektin kanssa yhteistyö alkoi jo viime vuonna ja tiistaina kävimme kertomassa heidän mentorikoulutuksessaan kokemuksia omasta mentoritoiminnastamme. Todella mukava ja innostunut mentoriporukka odotti jo kovasti toiminnan käynnistymistä ja oman aktorin saamista. Kehitysvamma-alasta kiinnostuneiden, etenkin miesten, kannattaakin olla pikaisesti yhteydessä hankkeeseen, koska ensimmäinen valmennusryhmä käynnistyy jo huhtikuussa.

Ja niin käynnistyy ensimmäinen Trainee-ryhmäkin! Esite pöllähtää maailmalle ihan lähipäivinä. Muoto on hieman entisestä muuttunut, mutta kohderyhmä sama: työttömät alle 30-vuotiaat pääkaupunkiseudun nuoret, joita kiinnostaa tutustua vanhustyöhön ja löytää siitä työllistymis- tai vapaaehtoistyövaihtoehto. Ohjelmaan osallistuminen ei edellytä TE-toimiston asiakkuutta. Jos olet ohjelmasta kiinnostunut nuori tai työskentelet ohjelmaan sopivien nuorten kanssa, niin laita soitellen Suville. Yhteystiedot oikeassa reunassa.

Myös postituslistallemme mahtuu edelleen, eli laitapa ihan vapaamuotoista sähköpostia jommalle kummalle, niin lisäämme yhteystietosi listalle!