Vieraana Duunimentori-hanke

Videoissa kerrottiin muun muassa kesätöistä

Duunimentori –Asenteesta rekrytointiin

Duunimentori-hanke on yksi 12 hankkeesta, jotka toimivat Paikka auki –avustusohjelmassa. Avustusohjelmassa on mukana eri järjestöjä, jotka tukevat nuorten työllistymistä hankkeillaan, mutta Paikka auki –ohjelma tarjoaa järjestöille myös mahdollisuuden palkata nuori vuodeksi järjestöihin töihin. Hanke toimii vuosina 2014-2016 ja se on valtakunnallinen. Duunimentorin tarkoituksena on löytää nuorille uusia työmahdollisuuksia järjestökentältä sekä kouluttaa työnhakijoita käyttämään somea työnhaussa.

Monissa järjestöissä on halua saada työntekijä auttamaan omassa toiminnassa, mutta he tarvitsevat tukea nuoren hakemiseen tai työnantajana toimimiseen. Duunimentori kehittää mallin, jossa järjestöjä neuvotaan aina hakuvaiheesta siihen, että nuori on jo töissä järjestössä. Neuvontaa tehdään eri puolilla Suomea aina tarpeen mukaan.

Työnhakijoiden kannattaa vierailla hankkeen verkkosivuilla osoitteessa www.duunimentori.fi. Verkkosivustolta löytyy The Työnhakupeli, jossa TE-toimiston palvelut tulevat tutummiksi. Duunimentori-hanke on myös tuottanut videoita, jotka kertovat erilaisista valinnoista työelämässä. Videoilla esiintyvät henkilöt kertovat omasta elämästään ja kokemuksistaan. Sivuston kautta pääsee myös lukemaan hankkeen blogia, jossa kerrotaan ajankohtaisista työllisyyteen liittyvistä jutuista.
Hanke järjestää myös koulutuksia työnhakijoille ja työhönvalmentajille eri puolilla Suomea. Koulutuksissa tutustutaan muun muassa erilaisiin sosiaalisen median sovelluksiin, joita voidaan käyttää myös työnhaussa. Kevätpuolella koulutuksia tullaan järjestämään ainakin Helsingissä 20.1. sekä Lappeenrannassa 15.4. Koulutukset ovat maksuttomia työnhakijoille. Helsingin koulutukseen on jo ilmoittautuminen käynnissä. Jos yhden päivän koulutus kiinnostaa, lisätietoa löytyy osoitteesta http://www.duunimentori.fi/ajankohtaista/potkua-n%C3%A4kymiseen-koulutus.

Yrittäjyysvideota kuvataan

Teksti: Jaana Halin & Kaisa Karvonen
Kuvat: Kaisa Karvonen