DigiAgeTalk kokosi yhteen satoja – katso tallenne

Vuosittain järjestettävä DigiAgeTalk kokoaa ja keskusteluttaa digitalisaatiosta ja teknologiasta. Tapahtumassa katse on aina erityisesti ratkaisuissa, tulevaisuudessa ja mahdollisuuksissa – ikääntyneiden ääni, kokemukset ja tarpeet vahvasti mukana. Tallenne tilaisuudesta on nyt katsottavissa.

VALLI ry:n henkilöstö, vapaaehtoisia sekä professori Vappu Taipale. Kuvaaja: Jani Laukkanen

Ensimmäistä kertaa hybdiritapahtumana järjestetty DigiAgeTalk keräsi lähes 350 osallistujaa yhteen eri puolilta Suomea. Mukana oli ikääntyneitä, vanhusneuvostojen jäseniä, järjestötoimijoita, tuotekehittäjiä, teknologiayrityksiä, tutkimuksen ja koulutuksen asiantuntijoita, julkisen hallinnon viranomaisia ja monia muita, joita aihe koskettaa henkilökohtaisesti tai työn kautta. Mukana etäyhteyksien päässä oli myös isompia ikääntyneiden ryhmiä, jotka osallistuivat yhdessä esimerkiksi kerhoissa, palvelutaloissa.

Iloa ja virkistystä teknologiasta -näyttelymme koostui monipuolisista ja innostavista ratkaisuista, tuotteista ja palveluista luonnon, liikunnan, musiikin, kulttuurin, aistien ja muistin virkistyksen teemoista. Voit edelleen tutustua näiden 12 eri näytteilleasettajaan DigiAgeTalk2022 näytteilleasettajien verkkosivuilla

Katso tallenne

Tilaisuudessa puheenvuoroja käyttivät Hanna-Leena Ojalainen (VALLI ry), Antti Malste (liikenne- ja viestintäministeriö), Kristiina Korjonen-Kuusipuro (Jyväskylän yliopisto ja XAMK), Suvi Hiltunen (Ikäteknologiakeskus) Artem Kuosti (Moniheli ry), Minna Piirainen (Digi- ja väestötietovirasto), Toini Harra (Metropolia amk) sekä professori Vappu Taipale. Voit katsoa tilaisuuden tallenteen siirtymällä DigiAgeTalk2022 verkkosivuille. Tallennetta tekstitetään parhaillaan, ja kokonaisuudessaan tekstitys valmistuu kahden viikon sisällä.