Erään ystävyyden tarina

Kesän kynnyksellä Palvelukoti Hopeassa neljän viikon ajan järjestetty Vanhustyön Trainee -ohjelma synnytti monenlaisia ystävyyssuhteita. Hopean asukas ja ohjelmassa mukana ollut Marck löysivät yhteisen sävelen jo ensimmäisenä päivänä.

Yhteisiä jutunaiheita miehillä riittää – molemmat kun pitävät käsillä tekemisestä ja ovat kiinnostuneet maailman menosta monella eri tasolla. Tärkein yhteys löytyi kuitenkin yhteisistä elämänarvoista. Marck on uuden tuttavuutensa kanssa keskustellut paljon siitä, kuinka elämässä eteen sattuvista vaikeista asioista voi päästä yli. ”Meistä ihmisistä lähtee aivoista kahdenlaisia aaltoja: positiivisia ja negatiivisia. Se, kumman annat hallita, määrittää todennäköisesti tulevaisuutesi suunnan”, toteaa vanhempi herrasmies.  Hän jatkaa selittäen, että kaunalla ja vihalla ei pääse elämässä pitkälle. ”Jokaisen ihmisen elämä on täynnä virheitä, eikä virheitä kannata pelätä”, herrasmies kuitenkin huomauttaa. ”Ilossa on meidän voimamme, meidän väkevyytemme”, hän päättää ajatuksensa, ja Marck nyökyttelee vieressä.

Kuva2

Kun kysyn konkarilta, mitä mieltä hän on ollut Vanhustyön Trainee -nuorten läsnäolosta palvelukodissa, hän naurahtaa. ”Olen mielelläni nuorten ystävä. Ja tämä Marck, hän on harvinaisen hieno nuori”, hän tuumaa, ja lisää, että tuntee itsensäkin nuoremmaksi kuin mitä todellisuudessa on.  Marck kertoo olevansa myös hyvin positiivisin mielin kuluneesta neljästä viikosta palvelukodissa. ”Toisaalta tämä neljä viikkoa on niin lyhyt aika, kun tuntuu, että on alkanut nyt vasta tutustua kunnolla Hopean asukkaisiin”, Marck miettii. ”Oli tosi kiva tulla aamuisin tänne, kun tutut asukkaat tervehtivät ja heidän kanssaan voi jäädä rupattelemaan kuin vanhojen tuttujen konsanaan”.

Varmaa on, että vaikka tuoreet ystävykset eivät ainakaan säännöllisesti enää näe, molempiin on jäänyt tunnejälki yhdestä hienosta kohtaamisesta.