Mitä kuuluu, Manmaya?

Mitä kuuluu? on Vanhustyön Traineen juttusarja, jossa vanhustyötä tekeviltä nuorilta aikuisilta kysytään heidän kuulumisiaan ja ajatuksiaan. Ensimmäisessä osassa haastatellaan Manmayaa, joka oli mukana Vanhustyön Trainee -ohjelmassa vuonna 2015.

Mitä sinulle kuuluu? 

Minulle kuuluu hyvää kiitos.

Mikä on sinun työnkuvasi?

Olen hoitotyössä.

Kerro työstäsi. Pidätkö siitä? Miksi pidät tai et pidä?

Olen pitänyt työstäni, koska tykkään työskennellä vanhusten parissa. Olen itse sosiaalinen ihminen, niin ei ole vaikea olla hoitotyössä.

Millaisia ammatillisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

En ole vielä unelmoinut mistään muista ammateista, mutta katsotaan. Kotimaassani perustaisin varmaan oman yrityksen. Haluaisin oman hoitokodin, mutta siihen ei taida rahat riittää. Leipomo tai kampaamo olisi helpompi perustaa kotimaassa.

Mitä terveisiä vanhustyöstä kertoisit niille nuorille, jotka pohtivat nyt omaa ammattiaan?

Minä olen itse tykännyt vanhustyöstä. Kyllä kannattaa kokeilla, työstä löytyy aina hyviä asioita. Ikäihmiset ovat ihania. Heiltä oppii erilaisia asioita ja näkökulmia. Jokaisella on oma tyyli, työkokemus, elämänarvot ja elämänkaari. Tässä työssä huomaa, kuinka ikäihmiset ovat nauttineet nuoruudesta vanhuuteen asti. Tällaista saamme nähdä vanhustyössä. Kun autamme vanhuksia ja he tulevat siitä iloiseksi, silloin tulee myös itselle hyvä mieli.  Vanhustyössä pitää olla hyvin sosiaalinen ja kärsivällinen. Tunneosaaminen sekä kunnioittaminen on tärkeää, että pystyy kuunnella ja auttaa ikäihmisiä. Hoitotyö on minun mielestäni kaikista inhimillisin työ.

Manmaya harrastaa paperitaidetta