Mitä kuuluu, Marianna?

Mitä kuuluu? on Vanhustyön Traineen juttusarja, jossa vanhustyötä tekeviltä nuorilta aikuisilta kysytään heidän kuulumisiaan ja ajatuksiaan. Kolmannessa osassa haastatellaan Mariannaa, joka oli mukana Vanhustyön Trainee -ohjelmassa vuonna 2016.

Mitä sinulle kuuluu?
Olen tällä hetkellä äitiyslomalla.

Mikä on sinun työnkuvasi?
Valmistuin nyt helmikuun lopussa kodinhuoltajaksi.

Kerro työstäsi. Pidätkö siitä? Miksi pidät tai et pidä?
En ole ehtinyt vielä tehdä palkkatyötä, mutta opintojen aikana tein monia harjoitteluja.
Näytön suoritin samassa paikassa, jossa olin työkokeilussa Vanhustyön Traineen ryhmäjakson jälkeen vuonna 2016. Tein siis näytön dementiaosastolla, ja se liittyi asiakkaan avustamiseen. Autoin arkiaskareissa, kuten suihkussa, pukeutumisessa ja ruokailussa. Lisäksi järjestin virkistystoimintaa vanhuksille.

Millaisia ammatillisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?
Suunitelmissa on, että olisin kotona pienen kanssa kahteen ikä vuoteen saakka ja menisin töihin pariksi vuodeksi ja ehkä opiskelisin vielä lähihoitajaksi. Mutta katsotaan, nyt elän kuitenkin ihan päivä kerrallaan.

Mitä terveisiä vanhustyöstä kertoisit niille nuorille, jotka pohtivat nyt omaa ammattiaan?
Koen että Vanhustyön Traineesta oli paljon hyötyä siinä vaiheessa, kun haki kouluun ja niistä työkokeiluista. Ja kun hain Omniaan opiskelemaan kodinhuoltajaksi, niin katsottiin hyväksi, kun olin saanut jo vanhusalan kokemusta Traineesta.