Mitä kuuluu, Suvi?

Suvi ja Lucas

Mitä kuuluu? on Vanhustyön Traineen juttusarja, jossa vanhustyötä tekeviltä nuorilta aikuisilta kysytään heidän kuulumisiaan ja ajatuksiaan. Toisessa osassa haastatellaan Suvia, joka oli mukana Vanhustyön Trainee -ohjelmassa vuonna 2016.

Mitä sinulle kuuluu?
Minulle kuuluu hyvää. Odottelen kesälomaa ja nautin alkukesän lämmöstä.

Mikä on sinun työnkuvasi?
Olen ohjaajana kehitysvammaisten ryhmäkodissa. Työni on ohjaustyötä, johon kuuluu kehitysvammaisten tukeminen heidän päivittäisissä tehtävissään. Huolehdin myös lääkehoidosta, sekä yhteistyöstä omaisten kanssa.

Kerro työstäsi. Pidätkö siitä? Miksi pidät tai et pidä?
Pidän työstäni, sillä se on monipuolista ja vaihtelevaa. Samanlaista päivää töissä ei ole. Työni on myös palkitsevaa. Ryhmäkodissa on eri ikäisiä asukkaita, ja lähes jokaisella on kehitysvamman lisäksi myös mielenterveysongelmia. Osa asukkaistamme käy työ-ja päivätoiminnoissa, ja osa meiltä on jo eläkkeellä. Ikähaitari on siis suuri.

Millaisia ammatillisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?
Aion jatkaa opiskelujani ammattikorkeakoulussa sosionomiksi.

Mitä terveisiä vanhustyöstä kertoisit niille nuorille, jotka pohtivat nyt omaa ammattiaan?
Vanhustyö on hyvin tärkeää, sekä palkitsevaa. Vanhustyön Trainee opetti minulle paljon työstä. Lähihoitajaksi lähdin opiskelemaan juurikin siksi, että unelmani oli olla töissä vanhusten parissa. Suunnitelmat muuttuivat silti matkan varrella, kun pääsin tutustumaan kehitysvammatyöhön. Suosittelen silti kaikille lämpimästi vanhustyötä! Se on arvokasta työtä, minne kaivataan aina uusia ja motivoituneita työntekijöitä.