Nuorten kokemuksia työkokeilusta palvelukeskuksessa

Olemme olleet työkokeilussa Ilolansalossa neljättä viikkoa ja työkokeilumme lähestyy loppuaan. Työkokeilun aikana tutustuimme asukkaisiin ja toteutimme heille erilaista virkistystoimintaa. Työkokeilu on piristänyt arkeamme. Asukkaat ja henkilökunta ovat ottaneet meidät kivasti vastaan, ja olemme voineet työkokeilussa olla omia itsejämme.

On ollut mukava tavata uusia ihmisiä ja viettää aikaa ikäihmisten kanssa. Parasta on ollut se, että olemme voineet tuoda iloa ja tekemistä heidän päiväänsä. Olemme oppineet sen, että pärjäämme itsellemme vieraissa ja uusissa tilanteissa.

Kaikille meistä sote-ala ei ole ainakaan tällä hetkellä tähtäimessä, mutta on ollut kiinnostavaa nähdä vanhustyön monipuolisuus täällä Ilolansalossa. Huomasimme, että vanhustyö ei ole vain hoivaamista.

Kun pohdimme, mitä viemme tästä työkokeilusta mukanamme, ryhmässämme nousi esiin seuraavia asioita: uudenlaista itsevarmuutta, onnistumisen kokemuksia, uutta tietoa, keskustelutaitoja sekä kehittyyttä taitoa huomioida erilaisia ihmisiä.

Kiitos kokemuksesta ja hyvää joulun aikaa Ilolansalon asukkaille ja henkilökunnalle!

Trainee -nuorten ryhmä