Ryhmänä vanhusten parissa

Joulunalusviikolla päättyi neliviikkoinen työharjoittelujakso Turun Kotikunnaan palvelutalossa. Työskentelimme ryhmänä tutustuen palvelutalon asukkaisiin ja sen toimintaan. Pääsimme mukaan aktiviteetteihin, joita olemme myös järjestäneet itse. Näin jouluaikaan pidimme joulukorttipajaa, samalla joulumusiikkia kuunnellen ja glögiä juoden. pääsimme osallistumaan vanhusten kanssa joulukonsertteihin ja -tansseihin.

1nettiin

Huomasimme näiden neljän viikon aikana, että työ vaatii fyysistä sekä psyykkistä jaksamista. Koemme, että hoitajat ovat isossa roolissa vanhusten elämässä, jolloin vastuu on suuri. Henkilökunnan ja asukkaiden välit tuntuvat läheisiltä, jolloin heidän suhteensa ei tunnu hoitaja-potilas suhteelta, vaan aivan kuin kaikki olisivat yhtä suurta perhettä. Toimintaa on ollut mukava seurata ja olla siinä mukana. Koemme, että meidät on otettu hyvin vastaan, ja olemme saaneet tarvittaessa apua sekä ohjeistusta.

Kotikunnas on kodikas ja tunnelma jouluinen. Myös henkilökunnan vaatetus kiinnitti huomion, koska heillä ei ollut tietynlaisia työasuja, vaan jokainen oli omissa vaatteissaan. Sekin loi kodikkuutta, eikä yleisilme ollut laitosmainen.

2nettiin

Ryhmätyöskentely loi erilaisen kokemuksen. Oli turvallista tutustua ryhmänä ja kokea haasteet yhdessä. Ryhmänä työskentely helpotti jännitystä, kun saimme tukea toisistamme mm. jakamalla mietteitä päivän tapahtumista. Toiminta on ollut rentoa ja kiireetöntä. Olemme saaneet viettää rauhassa aikaa vanhusten kanssa ja tutustua heihin.

Kokemuksemme palvelutalossa sai meidät pohtimaan omaa tulevaa vanhuuttamme ja millaista hoitoa silloin haluaisimme omalle kohdallemme. Toivoisimme, että resursseja olisi niin paljon, että hoitohenkilökunta pystyisi huomioimaan jokaisen yksilölliset tarpeet. Mekin haluamme vanhana elää kodinomaisessa ja välittävässä ilmapiirissä.

terveisin,
Elli, Abrar, Paula ja Ascilla

3nettiin                        Kotikunnaan asukkaiden tekemä jouluseimi