Sukupolvien välisiä kohtaamisia videopuheluilla

Suomalaisetko muka tuppisuita tuntemattomien kanssa? Vanhustyön Trainee -toiminta on yhdistänyt nuoria ja ikäihmisiä kahdenkeskisiin videopuheluihin. Puheluissa on keskusteltu muistoista, säästä, harrastuksista ja omasta elämästä. Nuoret kuvailivat keskustelukumppaneita ihaniksi, ja jutustelua ennestään tuntemattoman kanssa hauskaksi kokemukseksi. 


Vapaaehtoiseksi ilmoittautuneet nuoret ovat halunneet ilahduttaa palvelutalossa asuvia ikäihmisiä, ja palvelutalo puolestaan kartoittanut juttuseurasta innostuneet ikäihmiset. Ensimmäiset videopuhelut tehtiin Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen Kotikunnaan palvelutalon kanssa. Kotikunnaan työntekijä on avustanut ikäihmisiä videopuhelun käynnistämisessä. Samalla ikäihmiset ovat saaneet kokemusta virtuaalisesta vuorovaikutuksesta, joka voi jatkossa madaltaa kynnystä videopuheluihin läheisten ja tuttavien kanssa.

Nämä kertaluonteiset keskustelut nuorten ja ikäihmisten välillä on koettu merkitykselliseksi. Nuoret ovat olleet iloisia keskustelukumppaneista, ja Kotikunnaasta saatu palaute on ollut myös positiivista. Puheluita jatketaan edelleen.

Sukupolvien välinen vuorovaikutus luo laajempaa ymmärrystä nykyisyydestä, historiasta ja yhteisesti jaetusta yhteisöstä. Innostusta eri ikäisten kohtaamisiin on, kun sille luodaan mahdollisuus. Onko teidän toimintanne piirissä ikäihmisiä, jotka ilahtuisivat juttuseurasta? Lue lisää videopuhelumahdollisuudesta ikäihmisten iloksi.