Terveisiä kansainvälisestä ikäteknologian konferessista

13. kertaa järjestetty kansainvälinen ikäteknologian konferenssi ja kuudetta kertaa järjestetty ikäteknologian messutapahtuma keräsi lokakuussa yhteen tieteellisen yhteisön jäseniä ympäri maailmaa Korean Daegussa. Konferenssi tarjosi tuoreinta tutkimusta ja ratkaisuja teknologian, tekoälyn, sote-alan osaamisen sekä ikääntyvien ja vanhojen ihmisten hyvän hoivan, yksinäisyyden vähentämisen ja toimintakyvyn ylläpidon saralla.

Konferenssin avajaistilaisuudessa otettu ryhmäkuva ISG:n hallituksen jäsenistä sekä konferenssiviikon key note -puhujista.

Konferenssin teemana tänä vuonna oli Pitkäikäisyyden ja kasvavan väestön aikakausi yhdistyy tekoälyn aikakauteen. Joka toinen vuosi toteutettavan konferenssin taustatahona on tieteellinen ikäteknologiayhteisö, International Society for Gerontechnology ISG. ISG:n toimintaan voi tutustua heidän verkkosivuiltaan: International Society for Gerontechnology. Professori Vappu Taipale on yksi yhteisön perustajajäsenistä, ja kantaakin nyt ansaitusti ISG:n kunniapuheenjohtajan sekä ikäteknologian Grand Master -titteleitä.

ISG:n nykyinen puheenjohtaja on hollantilainen Helianthe Kort. ”Vanhat ihmiset tulevat tulevina vuosina olemaan suurin tekoälyn käyttäjäryhmä. Sen vuoksi tekoälyä on kehitettävä arvopohjaisesti ja moninaisia, eri ikäisiä käyttäjiä osallistaen”, sanoi Kort konferenssin avauspuheessaan. Konferenssiviikon nostoja voit lukea ISG:n uutiskirjeestä, jossa on mukana myös VALLIn toiminnanjohtaja Virpi Dufvan tervehdys matkalta. Lue ISG:n uutiskirje (pdf).

Seuraava ikäteknologian konferenssi pidetään Saksan Frankfurtissa 9.-11.9.2024. Teemana tuolloin on Kriisit ja kestävyys – ikäteknologian haasteet ja innovaatiot. VALLI tulee mitä todennäköisemmin järjestämään konferenssin opintomatkan jäsenyhteisöilleen.

VALLIsta konferenssimatkalla oli mukana puheenjohtaja Hanna-Leena Ojalainen, toiminnanjohtaja Virpi Dufva sekä Ikäteknologiakeskuksen asiantuntijat Kaisa Huuhtanen ja Suvi Hiltunen. Matkaseurueessa oli mukana myös THL:n erikoistutkijat Heidi Anttila ja Minna Anttila. Matkaseurue on parhaillaan työstämässä yhteistä matkaraporttia, joka valmistunee vuodenvaihteessa. Sitä ennen konferenssin tunnelmaan pääsee erilaisia robottiratkaisuja esittelevän blogimme myötä. Voit lukea blogin verkkosivuiltamme.

Joukko konferenssiin osallistuneita eri puolilta maailmaa iltapäiväretkellä Donghwasan temppelillä.