Välittämisen päivä

Välittämisen päivä on vuosittainen tapahtuma- ja teemapäivä, jonka tarkoituksena on kannustaa kaikkia ihmisiä välittämään oman elinpiirinsä ihmisistä ja etenkin vanhuksista. Tavoitteena on edistää välittämisen kulttuuria Suomessa.

Päivän aikana ihmisiä kannustetaan tekemään pieniä tai suuria välittämisen tekoja. Pienilläkin konkreettisilla teoilla voi osoittaa välittävänsä toisesta ihmisestä. Välittämisen teot tuovat täysin vieraallekin ihmiselle hyvän mielen ja kokemuksen huomatuksi ja kohdatuksi tulemisesta.

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry:n tavoitteena on Välittämisen päivän järjestäjänä kannustaa kaikkia ihmisiä – niin ammattilaisia kuin kanssaihmisiäkin - välittämään erityisesti vanhuksista.

Vuonna 2020 Välittämisen päivän suojelijana toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.  Vuonna 2021 Välittämisen päivää vietetään perjantaina 26.11.

Välittämisen päivän tarkoituksena on myös jakaa tietoa huoli-ilmoituksesta. Lue lisää huoli-ilmoituksesta.

 

Välittämisen päivän materiaalit

Välittämisen päivänä 26.11. kannustamme kaikkia välittämään oman elinpiirinsä ikäihmisistä. Päivän aikana kehotamme etenkin kaikkia etsivää vanhustyötä tekeviä jalkautumaan ja tempaisemaan ikäihmisistä välittämisen puolesta. Jatkamme tänä vuonna samalla teemalla kuin viime vuonna: huoli-ilmoittamisella ja kuulumisten kysymisellä. Molemmat ovat tärkeitä tapoja välittää.

Lataa välittämisen päivän kuvat ja käytä somessa #VälittämisenAika tunnisteen yhteydessä.

 

Kuinka voit välittää? Katso ideoita sivuilta Pieniä välittämisen tekoja

TOP