Päivä vapaaehtoisena

Päivä vapaaehtoisena -toiminnassa maahanmuuttajat ja vanhukset kohtaavat yhteisen tekemisen parissa. Samalla maahanmuuttajat tutustuvat vapaaehtoistoimintaan.

Vanhusalan yksiköissä vieraillaan pienryhmissä, tutun opettajan tai ohjaajan kanssa. Muutaman tunnin vierailun aikana tutustutaan ja tehdään konkreettisia asioita yhdessä. Yhdessä tekeminen voi olla esimerkiksi leipomista, pelien pelaamista, musiikin kuuntelua tai ulkoilua. Pääasia on, että jokainen voi osallistua kielitaidosta tai muista mahdollisista rajoitteista huolimatta.

Vierailu antaa konkreettisen kokemuksen siitä, mitä vapaaehtoistoiminta ikäihmisten parissa voi olla. Oman kokemuksen jälkeen, vapaaehtoisuutta on helpompi käsitellä myös opettajan tai ohjaajan kanssa.
Päivä vapaaehtoisena -vierailut ovat sopineet erityisen hyvin osaksi kotoutumiskoulutusta. Vierailu ikäihmisten luona mahdollistaa vapaaehtoistoiminnan kokeilun lisäksi kielen harjoittelun, vanhustyöhön tutustumisen sekä antaa kokemuksen siitä, miten vanhat ihmiset Suomessa elävät, asuvat ja saavat tukea.

Kiinnostuitko?

Autamme sinua yhteistyökumppanin löytämisessä ja toiminnan aloituksessa. Lisäksi saat ilmaiset selkokieliset materiaalit käyttöösi, vapaaehtoistoiminnan opetusta varten: voit ladata niitä sähköisenä käyttöösi tai tilata painettuja materiaalejamme julkaisut-sivulta.

Seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä #PäiväVapaaehtoisena

Päivä vapaehtoisena -opas

Päivä vapaaehtoisena -toiminta on vanhusten ja maahan muttaneiden kohtaamiseen kehitetty malli. Oppaaseen on koottu ohjeita Päivä vapaaehtoisena -tapahtuman järjestämiseen niin opettajille kuin vanhusalan toimijoille.

TOP