Vapaaehtoistoiminta välittämisen viestin vahvistajana

Kuvassa kolme ryppyistä kättä päällekkäin ja teksti: Sinä voit auttaa. Vapaaehtoistyö.fi

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry:n vuosittaista Välittämisen päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 24.11. Päivän aikana juhlistetaan eri puolilla Suomea tärkeää välittämisen teemaa.

Välittäminen on parhaimmillaan arjen pieniä tekoja, kuten huomioimista, avun tarjoamista tai vaikkapa kuulumisten kyselyä. Vapaaehtoistoimintaan osallistuminen on välittämistä parhaimmillaan. Se on oman panoksen antamista yhteiseen hyvään. Näistä pienemmistä ja suuremmista panoksista koostuu yhteiskuntamme kivijalka, jota ilman eläisimme hyvin erilaisessa ympäristössä. Vapaaehtoisten kyselyyn 2023 vastanneista lähes 93 % kokee, että oma toiminta vapaaehtoisena hyödyttää yhteiskuntaa.

Vapaaehtoistyö.fi-verkkopalvelu välittämisen tekojen mahdollistajana

Kansalaisareenan ja Kirkkopalvelut ry:n yhteistyössä ylläpitämä Vapaaehtoistyö.fi-sivusto on kaikille avoin valtakunnallinen vapaaehtoistehtäviä välittävä verkkopalvelu, josta löytyy monenlaisia auttamisen ja välittämisen tehtäviä. Palvelun kautta voi mm. ryhtyä iäkkään ulkoilu- tai juttuseuraksi tai vapaaehtoiseksi palvelutaloon. Myös päinvastoin. Seniori-ikäisiä kutsutaan mukaan mitä moninaisempiin vapaaehtoistehtäviin. Esimerkiksi Järvenpään suunnalla haetaan vapaaehtoisia ikäystäviksi kohtaamaan lapsia ja perheitä mukavan toiminnan parissa. Vapaaehtoistehtäviin voi osallistua mistä päin vain, vaikka kotoa käsin verkon kautta, jos omaa riittävät digitaidot.

Vapaaehtoistyö.fi-sivustolla on tällä hetkellä avoinna lähes 1 000 vapaaehtoistehtävää. Haastammekin sinut Välittämisen päivän tekona tutustumaan sivustoon, ja etsimään itsellesi sopivan vapaaehtoistehtävän. Tehtävä voi olla joko kertaluonteinen tai jos kalenteristasi löytyy aikaa, myös pidempiaikainen.

Kuten Välittämisen päivän järjestäjät ovat tärkeän viestin kiteyttäneet: Välittämisen päivä on joka päivä

Me Vapaaehtoistyö.fi-palvelussa jatkamme samalla ajatuksella: Auttamalla toisiamme Suomi on parempi paikka kaikille

Ihanaa Välittämisen päivää 24.11.!

Vapaaehtoistyö.fi-palvelun tiimi Heli, Satu, Elisa ja Ilkka

Kirjoitus:
Heli Väisänen
hankepäällikkö
Vapaaehtoistyö.fi