Etsivän vanhustyön verkostokeskuksessa tapahtuu – tule mukaan verkostoihin!

Ikääntyvien ihmisten kanssa toimivat järjestöt mukaan ikäverkostoon 

Etsivän vanhustyön verkostokeskus kokoaa yhteistyössä Sosten Uudenmaan muutostuen kanssa ikääntyvien parissa toimivia järjestöjä yhteen. Länsi-Uudenmaan järjestöjen ikäverkosto käynnistyi huhtikuussa ja seuraavaksi on vuorossa Keski-Uudenmaan ikäverkosto.

Verkostot ovat avoimia ja niiden tavoitteena on miettiä yhdessä, miten ikääntyvien hyvinvointia tuetaan, löydetään avuntarpeessa olevat ikääntyvät ja vastataan yhdessä hyvinvointialueiden sekä kuntien tarpeisiin. Keski-Uudenmaan ikäverkosto kokoontuu 10.5. klo 12.00–14.00

Ilmiöitä, heikkoja signaaleja, kehittämistarpeita ja hyviä käytäntöjä

Etsivän vanhustyön kehittämisiltapäivä 11.5. klo 13.00–15.00. Tilaisuus järjestetään yhdessä Ikäarvokas- hankkeen kanssa. Tilaisuudessa saat tietoa Ikäarvokkaan hyvistä käytännöistä sekä Verkostokeskuksen tulevasta toiminnasta. Samalla haluamme kuulla, millaista tukea ja kehittämistarpeita etsivän vanhustyön osalta teillä on tai millaisista hyvistä käytännöistä voisitte tulla kertomaan muille. Jatkossa Verkostokeskus järjestää valtakunnallisia etsivän vanhustyön verkostotapaamisia ja vertaisoppimisen foorumeita. Vertaistapaamisissa nostetaan esille etsivään vanhustyöhön liittyviä ajankohtaisia ilmiöitä ja keskustellaan niistä ja ratkaisuista. Vertaisoppimisen foorumilla teillä toimijoilla on mahdollisuus viestiä omista hyvistä käytännöistä ja opeista valtakunnalliselle etsivän vanhustyön verkostolle.

Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen etsivän vanhustyön tueksi

Verkostokeskuksen johdolla on kokoontunut joukko etsivän vanhustyön ammattilaisia eri puolilta Suomea kehittämään vapaaehtoistoimintaa etsivän vanhustyön tueksi. Etsivän vanhustyön vahvan ammatillisen osaamisen rinnalle tarvitaan myös vapaaehtoisia esim. vertaiseksi tai kaveriksi iäkkäälle ylläpitämään hyvää muutosta, joka iäkkään elämässä on tapahtunut. Jos tämä kehittäminen ja verkosto kiinnostaa, ole rohkeasti yhteydessä. Seuraava tapaaminen 9.6.2022 klo 9.00–11.00.

Tarjolla ymmärrystä syventävää tietoa etsivästä vanhustyöstä

Etsivän vanhustyön verkostokeskus järjestää perehdytyssarjan etsivään vanhustyöhön. Perehdytyssarja koostuu kuudesta puolenpäivän koulutuksesta. Tilaisuuksiin voi osallistua koko sarjana tai yksittäisinä tapahtumina. Koulutuksissa käsitellään mm. piilossa olevaa avuntarvetta ja keinoja tunnistaa ja tavoittaa avuntarvitsijat sekä perehdytään etsivään vanhustyöhön työtapana ja työmenetelmänä. Koulutuspäivät ovat 19.5., 9.6., 25.8., 22.9., 20.10. ja 17.11 klo 13.00–16.00.

SAVE THE DATE: Välittämisen päivä 25.11.
Tänä vuonna Välittämisen päivää vietetään perjantaina 25. marraskuuta. Merkitse päivä jo kalenteriisi, tiedotamme päivän vietosta lisää vuoden mittaan!

Lue lisää Välittämisen päivästä täältä.

Ilmoittaudu verkostoihin tiina.lauhde@valli.fi  

Seuraa VALLI ry:n tapahtumia. Sieltä löytyvät lähempänä ajankohtaa tarkemmat koulutussisällöt ja ilmoittautumislinkit. Tilaisuudet toteutetaan etänä ja ne ovat maksuttomia.

PS: Olethan jo liittynyt Etsivän vanhustyön tekijöiden ja kehittäjien FB-ryhmään? Jos et vielä, ole yhteydessä Tiinaan.

Tiina Lauhde
Suunnittelija
+358 50 572 7087
tiina.lauhde@valli.fi

Päivi Tiittula
Erityisasiantuntija
+358 50 408 5088
paivi.tiittula@valli.fi