Uutta materiaalia ohjaustyön tueksi

VALLI ry:n Vanhustyön Trainee -toiminta julkaisee uusia materiaaleja erilaisten ryhmien ohjaamisen sekä työkokeilun ohjaamisen tueksi.

Trainee -toiminnassa vuosien aikana toteutettuja tutustumis- ja ryhmäytymisharjoituksia on nyt koottu yhteen käteväksi korttipakaksi. Monille entuudestaan tuttuja harjoituksia on helppo soveltaa erilaisten ryhmien tarpeisiin. Traineessa harjoituksia on käytetty sekä nuorten keskinäiseen ryhmäytymiseen että nuorten ja ikäihmisten yhteiseen ryhmätoimintaan. Korttipakan on kuvittanut nuori taiteilija Tiina Hautamäki. Korttipakka on saatavilla sähköisessä muodossa sekä loppuvuodesta myös painettuna korttipakkana. Voit tehdä ennakkotilauksen maksuttomalle Ryhmäytymisen korttipakalle lähettämällä sähköpostia osoitteeseen suvi.hiltunen[at]valli.fi. Kerro samalla, millaiseen ryhmätoimintaan ajattelit pakkaa hyödyntää. Sähköisen materiaalin voit ladata verkkosivuiltamme: Ryhmäytymisen korttipakka (pdf).

Vanhustyön Trainee on koostanut yhdessä Silta-Valmennusyhdistys ry:n kanssa erilaisia infopohjia työkokeilun tueksi. Infopohjat on tarkoitettu ensisijaisesti hoiva-alan työkokeiluun. Infopohjissa on tietoa työkokeilijalle sekä työkokeilun ohjauksesta ja valvonnasta vastaavalle henkilölle (työpaikkaohjaajalle). Katso aina ajantasaiset ohjeet työkokeilusta osoitteesta te-palvelut.fi.

Materiaalissa on myös esimerkki palvelutalojen tai hoivakotien ilmoitustaululle tai henkilökunnan taukotiloihin esille laitettavasta työkokeilijan esittelystä. Voit ladata koko materiaalin verkkosivuiltamme: Työkokeilun infopohjat (pdf). Muokattavan työkokeilijan esittelypohjan voit tilata sähköpostilla osoitteesta: suvi.hiltunen[at]valli.fi