Välittämisen päivää vietetään 26.11.

Välittämisen päivän viettämiseen valmistaudutaan parhaillaan eri puolilla Suomea. VALLI ry on julkaissut aineistoa avuksi päivän tapahtumien ja viestinnän suunnittelemiseen.

Välittämisen päivän viettämiseen voi osallistua monin tavoin.

Tapahtumia ja tempauksia

Järjestöt, seurakunnat, työyhteisöt ja vaikkapa kaveriporukat voivat viettää Välittämisen päivää järjestämällä erilaisia tapahtumia, tempauksia tai kohtaamisia – pieniä tai isoja.

Tapahtumien suunnittelussa voi käyttää apuna VALLI ry:ssä koottua listaa pienistä välittämisen teoista. Listan voi tulostaa seinälle, niin työpaikalla kuin kotonakin. Sitä voi myös jakaa sosiaalisessa mediassa.

Listan liitteenä on vinkkejä sen hyödyntämiseksi eri tavoin. 

Kerro välittämisen merkityksestä

Toinen tapa, jolla meistä jokainen voi viettää Välittämisen päivää, on kertoa välittämisen merkityksestä sosiaalisessa mediassa ja omissa verkostoissa. Miten sinusta on välitetty? Ja mitä sinä olet tehnyt osoittaaksesi, että välität?

Kertomisen apuna ja kuvituksena voi käyttää VALLI ry:n nettisivuilta vapaasti ladattavissa olevia kuvia.

VALLI ry:n nettisivuilla hiljattain julkaistu blogi Välitätkö sinä? valottaa ikäihmisistä välittämisen merkitystä myös laajemmin. Blogilinkkiä voi jakaa vapaasti.

Välitätkö sinä?

Välittämisen päivän tarkoituksena on kiinnittää jokaisen meidän huomio siihen, miten kohtaamme toisia ihmisiä ja erityisesti ikäihmisiä. Ehdimmekö pysähtyä ja kuunnella? Uskallammeko kysyä ja tarvittaessa myös auttaa?

Pienikin sana, ele, hymy tai kysymys voi tuoda ihmiselle hyvän mielen ja tunteen kohdatuksi tulemisesta. Jokaisella kohtaamisella on merkitystä.

Välittämisen päivän tarkoituksena onkin kannustaa ja rohkaista meistä jokaista tekemään pieniä ja konkreettisia välittämisen tekoja ja näin osoittamaan, että välitämme. Myös tässä voi hyödyntää listaa pienistä välittämisen teoista. Välittää voi joka päivä!

Huoli-ilmoitus tutuksi

Välittämisen päivänä voi myös jakaa tietoa huoli-ilmoituksesta. Huoli-ilmoituksen tekemiseen riittää pienikin huoli iäkkään ihmisen pärjäämisestä ja kyvystä vastata itse huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan.

Helppo tapa kertoa huoli-ilmoituksesta on välittää tietoa huoli-ilmoituksesta kertovan VALLI:n nettisivun avulla.

Välittämisen päivän aineistot löytyvät täältä. Ne ovat vapaasti kaikkien hyödynnettävissä.