Ilahduta ikäihmisiä virtuaalisesti!

Vanhustyön Trainee kutsuu kaikki 18-29 -vuotiaat ilahduttamaan ikäihmisiä

Ikäihmiset kaipaavat juttukaveria, positiivisuutta, iloa ja mukavaa ajanvietettä, vaikka läheiset saavat rajoitetusti vierailla palvelutaloissa ja hoivakodeissa. Nuoret ovat ikäihmisten ilahduttamisessa suuri voimavara.

Tee videotervehdys itsellesi mieluisasta aiheesta

Tee itsellesi mieluisasta aiheesta video kotonasi tai ulkona, yksin tai turvallisuus huomioiden kaverin kanssa. Tapa on vapaa, ja sinunnäköinen! Näytämme videoita ikäihmisille, jotka saavat videoista iloa, keskustelunaiheita sekä kurkistuksen 2020 -luvun nuorten aikuisten arkeen ja elämään.

 

Osallistumisohjeet videotervehdykseen

  1. Tee 1-1,5 minuutin mittainen kännykkävideo, jossa kerrot ja esittelet ikäihmisille omaa arkeasi tai sinulle tärkeitä aiheita.
  2. Klikkaa sivun alla olevaa lataa video -painiketta, lue huolellisesti käyttöehdot ja anna suostumuksesi.
  3. Lataa video.
  4. Latauksen jälkeen video menee esitarkistukseen, jonka jälkeen se tekstitetään ja julkaistaan Vanhustyön Traineen Youtube -kanavalla.
  5. Videoita näytetään vanhusten palvelutaloissa ja hoivakodeissa. Myös kotona asuvat ikäihmiset voivat omatoimisesti käydä katsomassa videoita Youtubessa. Videoita käytetään myös Vanhustyön Traineen muussa toiminnassa ja viestinnässä.

 

Vinkkejä videoaiheiksi

  • Opiskelu etänä
  • Oman harrastuksen esittely
  • Lempiruokien esittely/kurkistus sinun kokkaustuokioosi
  • Jokin muu? Keksi itse 😊

 

Videotervehdys -kampanjassa mukana myös Senioriverkko.

Katso inspiraatioksi Johanneksen ja Saran videot ja tee omasi!

Tarjoa juttuseuraasi soittamalla ikäihmiselle

Ikäihmiset kaipaavat myös juttuseuraa. Juttukaveri on tärkeä etenkin nyt sosiaalisten rajoitusten aikana. Lisäksi videopuhelu on monelle ikäihmiselle uusi ja hauska kokemus. Tarjoamme nuorille aikuisille mahdollisuutta soittaa videopuhelun ikäihmiselle palvelutaloon. Perehdytämme nuoren puhelinkeskusteluun.

Lue lisää videopuheluista ikäihmisten kanssa.

TOP