Sukupolvet kohtaavat videopuheluilla

Yhteiskunnat ovat muuttuneet muun muassa väestön ikääntymisen ja muuttoliikkeen vuoksi, eikä eri ikäisten kohtaaminen ole aina itsestäänselvyys. Eri ikäisten väliset kohtaamiset lisäävät kuitenkin muun muassa hiljaisen tiedon siirtymistä, ymmärrystä puolin että toisin ja näin ollen sosiaalista luottamusta ja yhteenkuuluvuutta. Me Vanhustyön Trainee -toiminnassa haluamme edistää erityisesti nuorten ja ikäihmisten kohtaamisia.

Ohjatut videopuhelut nuorten ryhmien ja ikäihmisten välillä

"En ollut tiennyt, että osa suomalaisista vanhuksista on ollut pakolaisia, opin uuden sanan: evakko.”

Vanhustyön Trainee -toiminnan kautta oppilaitosten on mahdollista saada ikäihmisiä ja nuoria yhteisten ohjattujen videopuheluiden äärelle. Videopuheluissa voidaan keskustella muun muassa entisajan Suomesta tai millaisia asioita ikääntyneet ja nuoret kohtaavat elämässään. Videopuheluiden ohjaajana toimii Vanhustyön Trainee -toiminnan suunnittelijat, ja videopuhelut voidaan räätälöidä ryhmän tarpeisiin.

Soita ikäihmiselle kotoasi käsin

Ikäihmiset kaipaavat juttuseuraa. Juttukaveri on tärkeä etenkin nyt sosiaalisten rajoitusten aikana. Lisäksi videopuhelu on monelle ikäihmiselle uusi ja hauska kokemus. Tarjoamme nuorille aikuisille mahdollisuutta soittaa videopuhelun ikäihmiselle palvelutaloon.

Lue lisää videopuheluista ikäihmisten kanssa.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Suvi Hiltunen
suvi.hiltunen[at]valli.fi
puh. 050 408 2890

 

"Ikäihmisten kanssa on mahtava jakaa ajatuksia ja huomata, miten niin erilaisten maailmojen välillä on kuitenkin niin paljon samaa."

TOP