Sukupolvet kohtaavat videopuheluilla

Yhteiskunnat ovat muuttuneet muun muassa väestön ikääntymisen ja muuttoliikkeen vuoksi, eikä eri ikäisten kohtaaminen ole aina itsestäänselvyys. Eri-ikäisten väliset kohtaamiset lisäävät muun muassa hiljaisen tiedon siirtymistä sekä ymmärrystä puolin ja toisin. Tämä lisää sosiaalista luottamusta ja yhteenkuuluvuutta. Me Vanhustyön Trainee -toiminnassa haluamme edistää erityisesti nuorten ja ikäihmisten kohtaamisia.

Ohjatut ryhmävideopuhelut

"Kuulin ensimmäistä kertaa, että osa suomalaisistakin vanhuksista on ollut sodassa.
Opin uuden sanan: evakko."

- Ahmed

Askeleet etsivään -kortit

Vanhustyön Trainee -toiminnan kautta oppilaitosten on mahdollista saada ikäihmisiä ja nuoria yhteisten ohjattujen videopuheluiden äärelle. Videopuheluissa voidaan keskustella muun muassa entisajan Suomesta tai millaisia asioita ikääntyneet ja nuoret kohtaavat elämässään. Videopuheluiden ohjaajana toimii Vanhustyön Trainee -toiminnan suunnittelijat, ja videopuhelut voidaan räätälöidä ryhmän tarpeisiin.

Soita ikäihmiselle kotoasi käsin

Ikäihmiset kaipaavat juttuseuraa. Juttukaveri on tärkeä etenkin nyt sosiaalisten rajoitusten aikana. Lisäksi videopuhelu on monelle ikäihmiselle uusi ja hauska kokemus. Tarjoamme nuorille aikuisille mahdollisuutta soittaa videopuhelun ikäihmiselle palvelutaloon.

Lue lisää videopuheluista ikäihmisten kanssa.

"Ikäihmisten kanssa on mahtava jakaa ajatuksia ja huomata, miten niin erilaisten maailmojen välillä on kuitenkin niin paljon samaa."

- Hiam

Askeleet etsivään -kortit
TOP